Smakelijk leren, over leren binnen & buiten de school

Dit boek verscheen in 2014 en is in opdracht geschreven.
Het schetst een beeld van leerprocessen in het algemeen en die van kinderen in het Primair en Voortgezet Onderwijs in Tilburg. De kinderen namen deel aan Project Verlengde Schooldag.

Flexibiliteit zit in je brein. Breininzichten koppelen aan veranderen.

Dit artikel verscheen in Tijdschrift voor Organisatie Ontwikkeling ( TVOO)  juni 2013. Beide auteurs onderzoeken daarin het gebruik van breininzichten in veranderprocessen.

Laat eens in je keuken kijken. Wat coaches kunnen leren van koks.

Dit artikel verscheen in Tijdschrift voor Coaching. Mei 2013. Beide auteurs interviewden de twee sterrenkok van Le Ciel Bleu (Okura Amsterdam) en de vakspecialist Kokschool om te leren van hun ervaring met het coachen en aansturen van keukenbrigades.

Kritisch Vermogen! De OR: niet "cool", wel veel invloed

Dit artikel verscheen in Profiel, Vakblad voor professionals in het beroepsonderwijs. Oktober 2012. Beide auteurs interviewden OR voorzitters in het MBO over hun invloed en schrijven over de rol van de OR bij het nemen van belangrijke beleidsbesluiten.

Meer dialoog in jaargesprekken

Dit artikel verscheen in het Tijdschrift voor Conflicthantering in december 2011. De 3 auteurs werken samen aan het verbeteren van arbeidsverhoudingen in organisaties.

De manager als breincoach

Dit artikel verscheen in het Tijdschrift voor Coaching in juni 2011. Beide auteurs gebruiken brein inzichten om gedragsverandering tot stand te brengen.

Kansen zien en doorpakken

Dit artikel verscheen in Profiel in december 2009, vaktijdschrift voor professionals in het beroepsonderwijs.  Bevat interviews met HR adviseurs uit het MBO.

Nieuws

November 2018

Profcoaches schrijft....

Over de kunst van het coachen en magie van de motor
Verkrijgbaar bij Profcoaches!

November 2018

Weblog Rity

'Mijn werk en ik...zijn uit elkaar.'

Publicaties

Zit je midden in een reorganisatie of verander traject en vraag je je af of medewerkers patroondieren of juist flexibel zijn?

Ben je op zoek naar meer en effectieve invloed?

Lees meer