Rity’s Weblog  

‘Het boek is af, het werk nooit……..’

 

Zaterdag 30 september 2017 presenteerde ik bij de Internationale School voor de Wijsbegeerte mijn boek. Met als titel: ’Profcoaches schrijft…over de kunst van het coachen en magie van de motor.’  Het boek beschrijft een uitdagende combinatie van twee werelden die meer overeenkomsten hebben dan je denkt. Daar kwam ik tijdens het samenstellen achter.

Er zat een uiteenlopend en bont gezelschap in de zaal die dag. Van familieleden en vrienden tot klanten, coachees en opdrachtgevers. De ouderenzorg zat naast de Nationale Politie en Ducati Motorrijders naast het Reformatorisch MBO. Voor mij betekende die middag veel. Op de eerste plaats omdat ik verbinding tussen alle verschillende mensen die dag voor mijn neus zag ontstaan. En verder natuurlijk omdat een boek maken en uitgeven op een soort bevalling lijkt; je geeft iets persoonlijks weg. Iedereen kan jouw gedachten nu lezen en er het zijne van denken. Gedachten die eerst behoorden tot je eigen innerlijke wereld, zien het licht en gaan een eigen leven leiden. Ik vroeg me in de maakperiode van dat boek af of de inhoud eigenlijk wel voldoende voorstelde. Een mens, ook ikzelf, is af en toe immers onzeker over dit soort schrijf-onthullingen. Ik stuurde het daarom naar Mathieu Weggeman. En laat die het nu echt lezen onder het genot van een wijntje. Ik kreeg concrete, positieve feedback van hem. Daar was ik erg blij mee natuurlijk. Hij introduceerde bij mij de term ‘reflective practitioner’, als die van de beroepsbeoefenaar die reflecteert op zijn ervaringen en daarmee zijn kwaliteit van handelen beter wil maken. Daarmee typeerde hij mij als schrijver over een beroep. En omdat ik als beroepsbeoefenaar tegelijkertijd veel leerde in de motorwereld, het rijden op een Ducati Monster S2R1000 en de communicatie tussen de motormannen, sloten die reflecties goed aan bij de verhalen over coaching.

Kortom, het werd een boek vol reflectieve verhalen over mijn passies; werk en de motor. En die zaterdag werd een middag vol emoties waar ik na afloop nog een poosje van bij moest komen. Ik bedank iedereen die is gekomen en bijgedragen heeft aan een voor mij onvergetelijke dag!

Het boek is nu af, het werk nog niet…..

Rity

Lees meer blogs

 

Nieuws

April 2018

Profcoaches schrijft....

Over de kunst van het coachen en magie van de motor
Verkrijgbaar bij Profcoaches!

April 2018

Weblog Rity

'Het boek is af, het werk nooit……..'

Publicaties

Zit je midden in een reorganisatie of verander traject en vraag je je af of medewerkers patroondieren of juist flexibel zijn?

Ben je op zoek naar meer en effectieve invloed?

Lees meer